English version
Русская версияКонцерт на Supertramp!!!


CASHTERMINAL - медиен партньор на концерта на Роджър Ходжсън и Supertramp!!! 
На 1 юли в зала 1 на НДК, за първи път българската публика се наслади на хитовите песни на Roger Hodgson и неговата група. 

Международно признат като един от най-талантливите композитори, текстописци и лирици на нашето време. Ходжсън е съосновател на Supertramp през 1969 г. и представлява едно поколение на прогресив рока. Той написа и изпя глобално успешните химни, "The Logical Song ", Give a Little Bit, Dreamer, Take the Long Way Home, Breakfast In America, School, Child of Vision, Even in the Quietest Moments and Fool’s Overture и толкова много други, които се превърнаха в саундтрака на живота ни и помогна на групата да продаде над 60 милиона албума към днешна дата. Легендарният певец и текстописец пристигна с бандата си на 1 юли в зала 1 на НДК за представи едно зрелищно и незабравимо шоу, като феновете имаха възможност да чуят песни от хитовия му, албум„ Закуска в Америка", оставащ №1 в класациите повече от 30 години. 

 

 


 


 

През май 2005 Роджър Ходжсън получава награда от ASCAP (Американска академия на композитори, автори и издатели) в знак на признание на неговата песен „Give A Little Bit". През 2007 г. той получи отново награда от ASCAP, за песента „Закуска в Америка". „Give A Little Bit" беше номер едно в рейтингите на САЩ в продължение на шест седмици, а през 2004 г. и се превърна в химн на много благотворителни организации по целия свят, особено след цунамито, урагана Катрина и урагана Санди. През май 2012 г., Роджър бе уважен от Франция с Кавалер на Ордена на изкуствата. Тази престижна награда е създадена през 1957 г. от френския министър на културата за значителен принос към изкуствата.Медийни партньори